onsdag 20. desember 2017

Adventskalender del 10

Da var vi på del ti, snart jul folkens! Her er vi i vill vest-land, filmen heter the Hangmans Daughter, eventuelt the Hangmans Beautiful Daughter. Den handler om en gammel mann og konas hans, som er the Hangmans Daughter. De bor på en avsidesliggende gård, men en dg kommer det en ung mann dit, og spør om han kan overnatte, eller om han kan hjelpe til med noe på gården. De sier nei, men etter hvert viser han seg å være hjelpsom. En kveld når de sitter og spiser middag sammen sier han at han tenkt på hvordan man kunne rane en bank. Etter litt skjønner mannen og kona at han ikke har tenkt å rane en bank, men har allerede ranet banken. Den unge mannen har bare kommet til gården fordi han trenger hjelp av den game mannen, som er en legendarisk gunslinger fra gamle dager av. Og plutselig kommer gjengen som jakter på den unge mannen, og så blir det en god, gammeldags shootout.
Til slutt er det bare den gamle mannen og den unge mannen igjen, men den gamle mannen blir reddet av the Hangmans Beautiful daughter.
The Hangmans Beautiful Daughter
Nå referer tittelen til en historie som den gamle kvinnen forteller til den unge revolvermannen, det er ikke slik at hun ikke er en person selv, men kun i kraft av sin far. For det er hun ikke. Hun er seg selv, 110 %! Og hun spilles av Meryl Streep. Og apropos Meryl Streep, i 2012 spilte hun i en film med Tommy Lee Jones, hva er første bokstav i filmens engelske tittel? Lykke til, og kommenter i vei!


Ingen kommentarer: